Mariken van Wijk

Instructeur

Mariken van Wijk stichting CAP, Centra voor Aangepast Paardrijden
“Van jongs af aan ben ik al besmet geraakt met het paardenvirus. Mijn ouders reden al paard en zo ben ik er ook ingerold. Ik rijd nu nog volop paard (ik slaap naast mijn paarden dus ik voel me een bevoorrecht mens). Al vroeg wist ik dat ik een combinatie van zorg en dieren wilde maken. Ik heb daarom de school voor dierverzorging in Barneveld gevolgd en ben daarna de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Amersfoort gaan volgen met richting Tuin en Natuur. Tijdens deze studie heb ik ook de IPG (toen nog geheten FGP) opleiding gedaan. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen op de zorgkwekerij in Druten waar ik nu bijna 25 jaar werk. Sinds oktober vorig jaar ben ik als invalkracht gekomen bij stichting CAP en werk vooral op de Winkelsteeg. In mijn werk als instructrice probeer ik mijn enthousiasme ook over te brengen naar mijn ruiters en collega’s. Veiligheid ervaren en plezier beleven zijn belangrijke uitgangspunten die ik waarborg tijdens het werk.”

Mariken werkt als invalkracht vooral op woensdag en vrijdag op manege De Winkelsteegh.