Anneke

Anneke: "Het aansturen van de mensen op de maneges doe ik heel graag. De collega's zijn allemaal heel gedreven, ze hebben passie voor hun werk . Ik probeer ervoor te zorgen dat allerlei dingen goed geregeld zijn zodat de collega's hun werk met de paarden en de kinderen goed kunnen doen.

De opleiding van de jonge paarden neem ik voor een groot deel voor mijn rekening. Dat vind ik ook erg leuk om te doen. Als ik op de maneges ben heb ik bijna nooit meer tijd om paard te rijden of les te geven. Dat doe ik als ik thuis ben. Dat is heel bijzonder: ik ben erbij als het veulen geboren wordt en als het veulen ongeveer 2 en een half jaar is begint heel rustig aan de opleiding.!"

Werkt dinsdag, donderdag en vrijdag op de Maartenshoeve. Op de andere dagen werkt zij op manege De Winckelsteegh.

Sabine

 

                             
Sabine Thomassen

Paardrij-instructrice FPG

Ik ben Sabine Thomassen en  werk sinds mei 2012 met veel plezier en enthousiasme als paardrij-instructrice en instructrice dierverzorging op de Maartenshoeve.

Hiervoor heb ik vele jaren gewerkt in de (ouderen)zorg als verzorgende en gespecialiseerd verzorgende bij de thuiszorg. Ook heb ik als activiteitenbegeleidster gewerkt bij een dagopvang en als pedagogisch medewerkster op een BSO.

Op mijn 11e ging mijn grootste droom in vervulling; ik mocht op paardrijles. Na een aantal verzorgpony's kwam een nog grotere droom uit: een eigen paard. Met dit paard ben ik begonnen met de wedstrijd sport. Met mijn gezin gaan we nog wekelijks op wedstrijd met onze paarden en pony's.

In 1990 behaalde ik mijn commandanten-diploma en ben gaan lesgeven bij een ponyclub en op een manege. Inmiddels ben ik in het bezit van mijn IPG diploma en het koetsiersbewijs enkelspan en dubbelspan.

Op maandag en woensdag geef ik dierverzorgingslessen.Op dinsdag ben ik werkzaam op de Winckelsteegh, geef paardrijles en rij met de koets. Op donderdag en vrijdag geef ik paardrijles op de Maartenshoeve waarbij ik veel samenwerk met de kinderfysiotherapie en logopedie. Het is een superleuke en leerzame baan waarbij al mijn ervaring en interesses samen komen.  


Werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag op de Maartenshoeve, dinsdag op manege De Winckelsteegh.


Denise


Denise de Wan

Paardrij-instructrice FPG en contactpersoon voor vrijwilligers en stagiaires

Vanaf haar 6e jaar was Denise al veel in de buurt van paarden omdat haar vader paard reed. Toen ze op haar 10e jaar verhuisde naar een boerderij met weiland, kwam haar droom uit...: ze kreeg een eigen pony. Die pony heette Beauty, maar zag er mager en verwaarloosd uit, maar met veel goede zorgen werd ze een echte "beauty". Er kwamen steeds meer pony's en paarden bij en bijna iedereen van haar gezin reed paard. Denise volgde de opleiding KVJV (Kinder-en Jeugd Verzorging). In haar vrije tijd deed zij de nodige cursussen en opleidingen om paardrij-instructeur te worden.

Op een woensdagmiddag in juni, 1996, solliciteerde Denise naar de functie van paardrij-instructeur bij de Maartenshoeve. Nog steeds werkt ze met veel plezier op de Maartenshoeve. Behalve dat ze instructeur is, begeleidt ze ook vrijwilligers en stagiaires (van verschillende opleidingen) die op de Maartenhoeve helpen. Vanaf april 2012 combineert Denise haar werk op de Maartenshoeve met werken op manege Pegasus. Op deze manege kunnen de ruiters ook huifbedrijden. Om dit te leren, gaat Denise nu opnieuw de schoolbanken in.


Werkt op maandag en dinsdag op manege De Winckelsteegh, op woensdagmiddag, donderdag en vrijdag op de Maartenshoeve.
Sanne


Sanne van Kempen

Paardrij-instructrice FPG, equitherapeut en specialist paardrijden met fysiotherapeut voor volwassen patienten van de Sint Maartenskliniek.

Sanne van Kempen kwam al jong met het paardenvirus in aanraking. Het begon al op haar 3e verjaardag toen ze shetlander Yvon kreeg. Haar ouders fokken met friese paarden, daar rijdt ze tegenwoordig wedstrijden mee. Shetlander Yvon  (inmiddels aardig grijs) heeft ze nog steeds, ze rijdt nog wekelijks in de lesjes die ze geeft aan de kleinste kinderen bij haar eigen bedrijf ‘Sprong vooruit’ in Rijkevoort.

Met het MAVO-diploma op zak is Sanne gestart met de opleiding voor onderwijsassistent om vervolgens door te stromen naar de Pabo. Naast deze opleidingen behaalde ze het instructeurs-diploma en het voltige-instructeursdiploma. Sanne: “Ondertussen raakte ik steeds meer onder de indruk van de werking van paarden op kinderen/volwassenen die speciale zorg nodig hebben. Daarom ben ik gestart met de 2-jarige opleiding tot equitherapeut die opleidt tot het geven van therapie met paarden. In die tijd ben ik ook bij de Maartenshoeve terecht gekomen. Toen heb ik ook de IPG-opleiding gevolgd voor het lesgeven aan ruiters met een beperking”.

Het leukste op de Maartenshoeve vindt Sanne het werken met paarden in combinatie met de ruiters. “Ik werk samen met de fysiotherapeut en vind het erg interessant en mooi om te zien hoe de ruiters geholpen worden door de inzet van het paard. Ik zou me geen leven zonder paarden kunnen voorstellen en ik ben dan ook zeer gelukkig dat ik op deze manier van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken”.


Werkt maandagochtend

Diana


Diana Geerts
Ik ben Diana Geerts. Toen ik 6 jaar was, kreeg ik mijn eerste pony. Sindsdien ben ik verkocht aan het werken met paarden en heb ik verschillende paarden uitgebracht in de dressuursport.

Na mijn opleiding als sociaal pedagogisch werker ben ik de opleiding hippische bedrijfskunde gaan doen. In die tijd heb ik ook mijn diploma als instructeur gehaald.

Door de combinatie van mijn opleidingen kwam ik terecht op manege De Winckelsteegh en daar werk ik sinds 2011. Het werken met mensen en paarden geeft mij veel voldoening. Naast mijn baan op manege De Winckelsteegh werk ik ook nog op het autobedrijf van mijn ouders en geef ik dressuurles aan kinderen.

 

 Werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op manege De Winckelsteegh.

 

 

 

 

 

 

 

Ike

Ike Nell

Paardrij Instructrice, specialisme houding en zit.

 

Ik ben pas op mijn dertiende besmet met het paardenvirus. Gelukkig kon ik meteen een eigen pony leasen en lid worden van de ponyclub. Mijn hele leven draaide om mijn pony rijden, totdat ik te groot werd, zij (paard) met pensioen ging en ik de wijde wereld in trok. Ik ben aan de HEAO International Business and Languages gaan studeren.

Pas nadat ik als vrijwilliger bij De Winckelsteegh aan de slag ging in 2004, werd het mij duidelijk hoe erg ik paarden in mijn leven gemist had. Toen ik in 2006 de mogelijkheid kreeg om als betaalde kracht aan de slag te gaan bij manege De Winckelsteegh, heb ik die kans met beide handen aangegrepen. De combinatie van met paarden werken en de bewoners van de Winckelsteegh is geweldig bevredigend. Het leuke van mijn werk is ook de afwisseling in paardrijden, koets- en huifbed rijden. Bij ons kan iedere cliënt op zijn of haar manier wat met paarden doen. Ook in mijn privéleven ben ik heel veel met paarden bezig, ik heb een paard en een veulen. Met mijn paard rij ik veel dressuur in het bos en hij loopt voor de koets. Op mooie zomerdagen ga ik het liefst gezellig met man en 2 kinderen een ritje met de koets maken en dan ergens picknicken. 

 

 

 Werkt op maandag en vrijdag op manege De Winckelsteegh.

 

 

 

 

 

 

 

Rita

Rita Verschuur

Paardrij-instructrice FPG en begeleider dagbesteding.

Ik ben getrouwd met Chris, woonachtig in Wamel. We hebben twee lieve honden, Zara en Loulou. Mijn hobby's zijn paardrijden, skieën en hardlopen. Ik ben zelf een fanatiek wedstrijdruiter, discipline springen. Na de MAVO heb ik diverse opleidingen in de paardensport gedaan zoals: ponyclubleider, commandant, instructrice en instructrice FPG. Verder heb ik intern cursussen gevolgd, zoals medicatie toedienen, praktijkopleider IPG en BHV.

Ik ben vanaf 1 maart 2011 in dienst van de Winckelsteegh. Ik werk op maandag en vrijdag als begeleider dagbesteding. Op maandag gaan we met de dagbesteding ook op de locatie in Malden aan de slag. Op woensdag en donderdag werk ik als instructrice met het huifbed, met de koets, geef de paardrijlessen en verzorg de groepslessen aangepast voltige.

"Het samenspel tussen cliënt en paard", dat is wat mij raakt. Mijn voorkeur gaat uit naar de MVG-groepen en dan m.n. het paardrijden in groepsverband.  

Met de cliënten van de dagbesteding kan ik mij ook helemaal uitleven. Als ik zie hoe zij genieten van hun werkzaamheden, denk ik "wat heb ik toch een mooi beroep". 

 

 Werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag op manege De Winckelsteegh.

 

 

 

 

 

 

 

Jeantien

Jeantien van den Dorpel

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Jeantien van Verseveld, getrouwd met Jochem en woonachtig te Wamel. Wij hebben samen een zoontje, Vinn.

Ik heb de 3-jarige opleiding instructrice/stalmanagement gevolgd aan het Nederlands Hippisch Centrum te Deurne.

In oktober 2013 ben ik als invalskracht begonnen bij manege De Winckelsteegh en de Maartenshoeve. Sinds januari 2015 ben ik als vaste kracht aangenomen bij stichting CAP. Ik geef op dinsdag en donderdag paardrijlessen aan de kinderen van de St. Maartenschool en de jongeren van Werkenrode.  Als invalskracht werk ik op locatie manege De Winckelsteegh. Ik geef daar paardrijlessen, rijdt met de koets en begeleid de jongeren van de dagbesteding indien nodig.

Inmiddels heb ik het diploma dubbelspan behaald.

 

Het is voor mij een geweldige ervaring om met mensen met een beperking te werken. Zowel de jongeren van Werkenrode en de dagbesteding, de kinderen van de St. Maartenschool en de volwassenen van manege De Winckelsteegh geven mij veel inspiratie en voldoening om op een ontspannen en leuke manier samen te werken.

 

 

 Werkt op dinsdag en donderdag op de Maartenshoeve. Invalskracht voor locatie manege De Winckelsteegh.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bonnie

 

Paardrij instructrice

Hallo, ik ben Bonnie Teunissen. Vanaf jongs af aan ben ik al besmet geraakt met het paardenvirus. Het was altijd al een droom van mij om met paarden te werken later. Daardoor ben ik de opleiding Paardenhouderij gaan doen, hierbij heb ik ook mijn instructeurs diploma behaald. Ik was nog niet uitgeleerd waardoor ik na de paardenopleiding ook SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) ben gaan doen en heb afgerond. Daarnaast ben ik ook in het bezit van mijn enkelspan en dubbelspan koetsiersbewijs.

Sinds maart 2016 werk ik als invalskracht bij Stichting CAP. Ik was erg blij met deze mogelijkheid want vanaf september 2016 heb ik ook vaste uren gekregen. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt en ik probeer mijn enthousiasme ook over te brengen naar mijn ruiters en collega's. Vanuit mijn SPH opleiding heb ik geleerd om vooral te kijken naar iemands mogelijkheden en niet zo zeer naar zijn of haar beperkingen. Vertrouwen opbouwen, veiligheid ervaren en plezier beleven zijn belangrijke uitgangspunten die ik waarborg tijdens het werk. Ik sta altijd open voor nieuwe dingen en ik denk dat een mens nooit uitgeleerd is.

Ik werk op maandag, woensdagochtend en donderdag op manege de Maartenshoeve en de vrijdag op manege de  Winckelsteegh. Op maandag rij ik voornamelijk paard met de kinderen van de St. Maartenschool. Op woensdag en donderdag doe ik dat ook, maar dan werk ik samen met de kinderfysio. Op vrijdag maak ik koetsritjes, rij ik met het huifbed en rij ik paard met de mensen van de Winckelsteegh.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vrijwilligers

Naast het betaalde personeel werken er ook heel veel vrijwilligers bij stichting CAP. De vrijwilligers vormen een onmisbare schakel in de organisatie. Zonder hun hulp zou er niet zo goed en veilig gereden kunnen worden. Wil je meer informatie over werken als vrijwilliger bij stichting CAP? Lees hier meer of neem contact met ons op. Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

{contactus mailto=info#stichtingcap.nl}

 

 

Winkelsteegseweg 99

6534 AP Nijmegen

Telefoonnummer (088) 77 94 788

Emailadres: info@stichtingcap.nl

Rekeningnummer NL04RABO0300885253

t.n.v.stichting CAP

          ANBI