Er zijn meerdere mogelijkheden om Stichting CAP te steunen. Eén daarvan is door de aankoop van de knuffel Cappy. Cappy is het boegbeeld en de mascotte van Stichting CAP.

IMG 3284Stichting CAP is geIMG 3281specialiseerd in paardrijden voor mensen met een lichamelijke- en/of meervoudige beperking. gediplomeerde, enthousiaste instructrices en speciaal opgeleide paarden staan klaar om voor iedere ruiter op een passende manier manegeactiviteiten te bieden. Er zijn veel mogelijkheden zoals: aangepast paardrijden, arbeidsmatige dagbesteding, rijden met de koets, huifbedrijden, dierverzorging, enz. Dit kan individueel of in groepsverband aangeboden worden. Dus: steun dit goede doel en koop deze schattige knuffel Cappy! Lekker zacht en met knisperende hoefjes. Een lieve kindervriend voor in bed, mee op reis of om als cadeau te geven!

Lees meer...

Stichting CAP is tot stand gekomen door samenwerking van de Maartenshoeve en de manege De Winckelsteegh. Beide maneges zijn gespecialiseerd in paardrijden voor mensen met een beperking. Gediplomeerde, enthousiaste instructrices en speciaal opgeleide paarden staan klaar om voor iedere ruiter op een passende manier manegeactiviteiten te bieden. Er zijn heel veel mogelijkheden zoals: aangepast paardrijden, arbeidsmatige dagbesteding, aangepast voltige, rijden met de koets, huifbedrijden, dierverzorging, natuur educatie, enz. Dit kan individueel of in groepsverband aangeboden worden. 

zadelmassimoOp maandag 31 maart jl. ontving de Maartenshoeve een prachtige gift. Zadelmakerij De Zadelmaker en Zeitler Sport & Freizeit schonken samen een prachtig, nieuw zadel van het merk Massimo aan de Maartenshoeve. Het op maat gemaakte zadel, speciaal voor kinderen met een beperking, werd door Fred Bettonviel van De Zadelmaker en Irma Buttgenbach van Zeitler Sport & Freizeit, overhandigd aan Anneke Berendijk, leidinggevende van de Maartenshoeve.

Op maat gemaakt

Het was moeilijk om een goed passend zadel te vinden voor Kilian, één van de paarden van de Maartenshoeve. Dit vanwege de brede rug van het paard. De Zadelmaker uit Heteren is een professionele zadelmakerij en levert zadels voor veel verschillende soorten paarden. Zij boden aan een op maat gemaakt zadel voor Kilian te schenken aan de Maartenshoeve. De Maartenshoeve is hier ontzettend blij mee! Voor meer informatie zie www.dezadelmaker.nl

1975261 585993481505789 7974993934119293706 n
Afgelopen weekend vond het Special Ride Weekend plaats. Het was een zeer geslaagd weekend en er hebben ruim 60 ruiters meegedaan. De Maartenshoeve organiseerde in samenwerking met de manege De Winckelsteegh en paardensportvereniging VCM in Malden dit Special Ride Weekend voor ruiters met een beperking. Zoiets is uniek in Nederland. Geinteresseerden uit het hele land konden deelnemen. Wil jij ook eens meedoen? Het Special Ride Weekend vindt volgend jaar weer plaats, op 3 en 4 oktober 2015.

gullegiftmhOp woensdag 12 maart jl. ontving de Maartenshoeve een wel erg bijzondere gift. Stichting 2ehandszorghulpmiddelen schonk haar winst dit jaar aan de manege. De opbrengst van de verkochte 2e hands zorghulpmiddelen, maar liefst 2500 euro, werd door Margreet Oerlemans van stichting 2ehandszorghulpmiddelen, overhandigd aan Anneke Berendijk, leidinggevende van de Maartenshoeve. We zijn hier ontzettend blij mee, iedereen hartelijk bedankt voor de geleverde bijdrage!

Van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) heeft de manege De Winckelsteegh deze maand een schenking mogen ontvangen voor de aanschaf van een rolstoelvriendelijke koets. Deze koets maakt het mogelijk dat mensen die rolstoel gebonden zijn, toch kunnen meerijden op de koets. Manege De Winckelsteegh, waar voornamelijk ruiters met een verstandelijke beperking rijden, deelt de koets met de Maartenshoeve. Hier is de Maartenshoeve erg blij mee!

Lees meer...

Op 7 januari jl. was de Maartenshoeve op tv te zien. Voor een nieuw programma van de lokale zender Nijmegen 1, Nijmegen 1-gels, werd een uitzending gemaakt over vrijwilligers op de Maartenshoeve.

 

In dit programma schiet een drietal eigenzinnige 'angels' iedere week een organisatie te hulp, die volledig of grotendeels
draait op de inzet van vrijwilligers. Ter plekke maken zij kennis met deze vrijwilligers, maar steken zij vooral ook zelf hun 'vleugels' uit de mouwen. Op 7 januari werd de aflevering met daarin de Maartenshoeve uitgezonden. Heb je de
aflevering gemist? Bezoek dan hier de aflevering.

Van de Landelijke Vereniging van Crematoria (LVC) heeft manege De Winckelsteegh deze maand een schenking mogen ontvangen voor de aanschaf van een rolstoelvriendelijke koets. Deze koets maakt het mogelijk dat mensen die rolstoel gebonden zijn, toch kunnen meerijden op de koets. Manege De Winckelsteegh, waar voornamelijk ruiters met een verstandelijke beperking rijden, deelt de koets met de Maartenshoeve. Hier is de Maartenshoeve erg blij mee!

Lees meer...

IMG 5139 klein

Op de kerstmarkt (december jl.) in de Sint Maartenskliniek werden er kerststollen voor het goede doel verkocht. De opbrengst van deze verkoop werd vandaag door Bob Janssen van de Sint Maartenskliniek, overhandigd aan Anneke Berendijk, leidinggevende van de Maartenshoeve We zijn hier ontzettend blij mee, iedereen hartelijk bedankt voor de geleverde bijdrage!

 

 

 

Winkelsteegseweg 99

6534 AP Nijmegen

Telefoonnummer (088) 77 94 788

Emailadres: info@stichtingcap.nl

Rekeningnummer NL04RABO0300885253

t.n.v.stichting CAP

          ANBI